In de vorige blog was te lezen dat Videobutler door Wortell is overgenomen. Vandaag vertellen we hoe Wortell en Videobutler elkaar vonden en dat bij beide organisaties de mens centraal staat.

Wortell en Videobutler: waarin vonden wij elkaar?

Al bij de eerste kennismaking kwamen we erachter dat Videobutler en Wortell dezelfde visie hebben op zakendoen. Het was voor Wortell meteen duidelijk waar Videobutler voor staat en wat het wil bereiken. Omdat dit enorm overeenkomt met de manier waarop Wortell naar mensen kijkt, was de stap snel genomen: Wortell maakte Videobutler onderdeel van hun organisatie!

Het gaat om de mens

Bij Wortell hebben handelen ze vanuit één algemeen uitgangspunt: het gaat om de mens. Je geslacht, seksuele voorkeur of ras doen er niet toe. Waar het om gaat is wat je doet, hoe je dit doet en welke impact je daarmee maakt.

Dat is ook het principe op basis waarvan Videobutler opereert. Videobutler kijkt niet naar het individu, maar naar het eindresultaat. Kan iemand klanten helpen met hun vraagstuk (in dit geval: videovergaderingen)? Zo ja, dan kan die persoon voor Videobutler aan de slag, ongeacht het feit dat hij of zij in het arbeidsproces normaliter ‘geen plek’ heeft. Dit kan omdat de videobutlers niet fysiek aanwezig hoeven te zijn. Reizen en traplopen zijn daardoor niet nodig: zij kunnen werken in de veiligheid van hun eigen woning. Zo biedt Videobutler hen een werkplek die geheel is ingericht op hun individuele behoeftes.

Wie zijn de videobutlers?

De werknemers van Videobutler hebben allemaal een verhaal. De meeste organisaties zouden hen niet aannemen – ofwel omdat zij zijn geboren met een handicap, of omdat ze later in het leven gehandicapt zijn geraakt. Omdat ze volgens de Nederlandse wet te ziek zijn om te werken, zijn ze bijna nergens welkom. Maar ze willen wel heel graag werken. En wanneer je zeer gemotiveerde mensen vertelt dat zij niet meer mogen deelnemen aan het arbeidsproces, ontneem je hen een stukje waardigheid. Remko, de algemeen directeur van Videobutler, zag dit en besloot hen te verwelkomen als werknemers. Want Videobutler wil alles doen voor klanten – samen met mensen die zich hiervoor 100% inzetten.

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de diensten van Videobutler? Wij komen graag u de mogelijkheden laten zien.

Afspraak maken

Contact

Videobutler
Science Park 402
1098 XH Amsterdam
The Netherlands

T +31 (0)20-7231000