Een videoconference lijkt een efficiënt middel om te vergaderen. Zo wordt er veel tijd en kosten bespaard doordat deelnemers niet hoeven te reizen naar de vergaderlocatie, verhoogt videovergaderen de productiviteit doordat snel beslissingen genomen kunnen worden en komt u persoonlijk in contact met uw collega’s, relaties en/of klanten doordat u degene face-to-face (via een video) ziet. Toch levert videovergaderen niet alleen voordelen op. Dit zijn vier voorkomende problemen die ontstaat bij een videovergadering.

1. Slechte verbinding

Het kan voorkomen dat uw internetverbinding niet optimaal is. Een slechte verbinding kan zorgen voor een onscherp beeld, haperend geluid en het niet synchroon lopen van beeld met geluid. Controleer uw internetverbinding en wifi-signaal. Ga, indien mogelijk niet op een algemeen en openbaar netwerk zitten tijdens een videovergadering. Doordat u niet de enige bent die deze internetverbinding gebruikt, is de snelheid vaak niet constant en tevens is uw verbinding onveilig.

2. Instellingen kloppen niet

U heeft wel beeld, maar geen geluid of u hoort de ander wel maar kunt degene niet zien. Vaak liggen deze problemen aan uw instellingen. Controleer of uw geluid aan staat en of het volume niet te zacht staat.

3. Te laat door updates

De videovergadering gaat bijna beginnen. U zit niet te wachten om later aan te sluiten omdat, u een melding krijgt dat er verplicht een update moet worden uitgevoerd. Uw punctualiteit is weg en u begint gestrest aan het gesprek.

4. Afleiding

Een binnenkomende e-mail of uw telefoon die afgaat. Deze verstoringen kunnen u afleiden tijdens een videoconference Probeer deze afleidingen te negeren. Uw gesprekspartners merken het gegarandeerd wanneer uw aandacht niet meer uitgaat naar de videovergadering. Schakel daarom eventuele pop-ups uit. Ook een rumoerige ruimte om u heen, kunnen zorgen voor afleiding. Probeer tijdens een videovergadering altijd een rustige en stille ruimte op te zoeken of doe een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking op.

Videobutler

Videobutler levert hoogwaardige videoconferencing apparatuur van Cisco, Polycom en Microsoft. De Videobutler zorgt er vervolgens voor dat alles op rolletjes loopt en geen irritaties en problemen voor kunnen komen. Een perfecte combinatie. Wilt u meer informatie ontvangen over onze manier van videovergaderen? Neem contact met ons op of kom langs voor een demonstratie in onze showroom in Amsterdam.

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de diensten van Videobutler? Wij komen graag u de mogelijkheden laten zien.

Afspraak maken

Contact

Videobutler
Science Park 402
1098 XH Amsterdam
The Netherlands

T +31 (0)20-7231000